perjantai 27. maaliskuuta 2015

Onko alligaattori pelaamaton paikka?


Joskus golf voi olla todella vaarallista. 

Floridassa saattaa törmätä toisenlaisiin golfin haittatekijöihin kuin Suomessa. Toki matelijoita on tullut vastaan Suomenkin heinikoissa, mutta Miamissa törmäsin isompaan "esteeseen".

















Kentän alussa alligaattoreista voidaan varoittaa kyltein, mutta myös pusikot ja heinikot vilisevät kaikenlaisia vipeltäjiä. Vastapainoksi saimme kierroksella kuitenkin ihailla kasvillisuutta ja eläinkuntaa, kuten kilpikonnia ja haikaroita.





















Minkä vaihtoehdon siis valitsisin alligaattori-ongelmatilanteesta vapautumiseen seuraavan kerran (kun osaan varautua paremmin, enkä kurvaa täyttä päätä niin pitkälle kuin väylää pääsee)?

  • Irrallinen haittatekijä, kuten kivet, oksat tai lehdet, jotka voi poistaa ilman rangaistusta
    - Ei, alligaattoria ei voi siirtää, vaikka miespuoliset kanssapelaajani sitä saattoivatkin ehkä yrittää heittelemällä veteen kiviä.
  • Liikuteltava haitta, kuten roskat tai opasteet, jotka voi siirtää ilman rangaistusta
    - Ei, alligaattori on vedessä - ei liikuteltavan haitan kohdalla.
  • Kiinteä haitta, kuten aita, talo tai tie, jolloin on oikeutettu vapautukseen ilman rangaistusta, jos haitta vaikuttaa pallon asentoon tai haittaa svingiä
    - Ei, alligaattori ei ole kiinteä haitta, vaikka svingiä kyllä pahasti haittaisi, jos se iskee leukansa persuksiin.
  • Epänormaalit kenttäolosuhteet, kuten lätäköt, korjaustyöt tai myyrän maakasa
    - Ei, vaikka kyseessä tosiaan on epänormaali olosuhde meikäläiselle, kyseessä ei ole epänormaali kenttäolosuhde Floridassa - ja alligaattori ei ole kentällä.
  • Pelaamaton paikka, kuten pallo puussa
    - KYLLÄ, mutta kaksi mailanmittaa ei riitä. Onneksi voi etsiä lipun ja pallon linjalla taaksepäin turvallisen etäisyyden tai palata edellisen lyönnin paikalle. Ja toivoa, että kyseinen ongelmatilanne ei ole enää vastassa seuraavan lyönnin jälkeen. Tästä täytyy tietysti kärsiä yksi  rangaistuslyönti. 
Mikä on sinun erikoisin pelaamaton paikkasi?


2 kommenttia:

  1. Entisellä kotikentälläni Kakamegassa Keniassa vapautumisen käärmeistä sai vapaalla dropilla lähimmälle turvalliselle paikalle, ei lähemmäs reikää. Samoin naapurinentällä Kisumussa paikallissäännöt antoivat vastaavan vapautuksen krokotiilista.

    VastaaPoista